YaraVita ZEATREL

 
 
 

Комбинация от ключови хранителни елементи за листно приложение при царевица

 
15 лв / лит
Цените са без ДДС.
 

Брошура


Сертификат


Лист за безопасност

 
 
 
 

Комбинация от ключови хранителни елементи за листно приложение при царевица. 

Състав:

Фосфор (P2O5) - 43 % w/v - 430 г/л

Калий (K2O) - 7.5 % w/v - 75 г/л

Магнезий (MgO) - 6.7 % w/v - 67 г/л

Цинк (Zn) - 4.6 % w/v - 46 г/л

Защо да ползваме този продукт при царевицата:

Листното приложение на фосфор при царевицата при стартирането на културата, може да компенсира временният недостиг на фосфор, предизвикан от студените и влажни почви в началото на сезона и недостатъчно развитите корени на младите растения. Това е особено важно в периоди с по-късни възвратни студове през пролетта. Фосфорът ускорява узряването и намалява влагата на зърното при прибиране. При недостиг на фосфор растенията и корените забавят развитието си, царевицата остава по-дребна. При силен недостиг на фосфор растенията загиват. При недостиг на фосфор кочаните се деформират и върховете им остават неозърнени.

Оптималното калиево торене намалява повредите от ниски температури при царевицата и дава възможноста на растенията да се адаптират по-добре към стрес. Доброто хранене с калий  повишава съдържанието на протеини в зърното и на аминокиселините цистеин и метионин. Калият повишава добива и размерът на кочаните. При недостиг на калий царевицата залага кочаните си много ниско, което много затруднява прибирането на реколтата. Това води до големи загуби на зърно и в последствие до много самосевки в следващата култура. При недостиг на калий кочаните на царевицата остават по-дребни. Дефицита на калий води до пречупване и полягане на растенията.

Недостигът на цинк и магнезий са най-често срещаните хранителни проблеми при царевицата в световен мащаб. И двата хранителни елемента влияят върху ранните етапи от развитието на царевицата, техният недостиг значително намалява добива.

Цинка е много важен за доброто ранно развитие на растенията. Увеличава добива. Ускорява узряването. Цинка е жизнено важен компонент на ензимите участващи във въглехидратният метаболизъм и в производството на протеини. Недостига на цинк води до понижаване на добива, намалява съдържанието на скорбяла в зърното и до падане на енергийната му стойност. Недостига на цинк по царевицата се среща много често в България. Недостига на цинк води до бледи жълти хлоротични зони започващи от основата на листата на царевицата, вървящи успоредно на централната нерватура на листата. Краищата на листата, върховете и централната нерватура остават зелени. Най-младите листа може да станат изцяло хлоротични - жълти или бели. Краищата на листата и стъблата на царевицата може да станат червени. Симптомите започват обикновено от по-старите листа, но понякога се появяват първо по най-младите листа. Намалява се растежа на междувъзлията и това води до вджуджен вид на царевицата.

Магнезият е важен за доброто развитие на растенията рано през сезона.  Подобрява добива. Скъсява времето необходимо за узряването на царевицата. Появата по по-старите листа на жълто-бяла междужилкова хлороза, може да бъде признак на недостиг на магнезий.

Правилното и балансирано торене на царевицата е един от най-важните фактори определящи добивът и качеството. Най-печелившето производство на царевица, залага на ранното развитие на растенията, инвестира в поддържането им здрави и жизнени с достатъчно добре развити корени и листна маса до момента на формиране и изхранване на добре озърнени и изхранени кочани.

Предимства

• Формулиран за безопасно приложение в критичните

фази от развитието на царевицата.

• Смесим с повечето торове и продукти за растителна

защита. Посетете www.tankmix.com

• Доказано и сигурно действие. Продуктът е изпитван и

наблюдаван върху много култури в цял свят.

• Високо качествo: постоянен състав и стабилни пока-

затели. Произведен по стандартите за качество на ISO

9001.

• Лесна за ползване течна формулация. Излива се и се

разбърква лесно в резервоара на пръскачката.

• Високо съдържание на хранителни вещества с ниски

дози на декар.Спестява работно време и трупането на

отпадъци от опаковки.

Съдържа: емулгатори, прилепители, намокрители и

вещества подобряващи проникването му в листата на

царевицата .

Приложение по култури :

Култура              Фаза                     Доза

Царевица     От 4 до 8 лист       200-400 мл/дка (20 л/дка вода)

Сорго            От 4 до 8 лист      200-400 мл/дка (20 л/дка вода)

Просо           От 4 до 8 лист      200-400 мл/дка (20 л/дка вода)

Пшеница       Братене                200-500 мл/дка (20 л/дка вода)

Ечемик          Братене                200-500 мл/дка (20 л/дка вода)

Ориз              Братене                200-500 мл/дка (20 л/дка вода)

Картофи       100 % поникване  200-500 мл/дка (20 л/дка вода)

                      образуване и нарастване на клубените

Моркови       15 см височина    200-500 мл/дка (20 л/дка вода)

Лук                15 см височина    200-500 мл/дка (20 л/дка вода)   

                      нарастване на луковиците    

 

K+S KALI GmbH


ICL Fertilizers
 
   

YaraVita | КВС Агро България YaraVita | КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България