YaraVita REXOLIN Ca 10 (YaraTera REXOLIN Ca 10)

 
 
 

Хелатен калциев тор за профилактика и лечение на калциев недостиг. За фертигация и листно приложение. ЕО тор.

 
21 лв / кг
Цените са без ДДС.
 

Брошура


Сертификат


Лист за безопасност

 
 
 
 

YaraVita REXOLIN Ca 10

Съдържание:

Калций (Ca) - 10 % - EDTA

ЕО тор.

YaraVita REXOLIN Ca 10 е висококачествен, хелатиран, стабилен, калциев тор за профилактика и лечение на калциев недостиг на почвата и растенията.

За почвено и листно приложение, с фертигация и хидропоника. Напълно хелатиран. Продукта е във формата на гранули. Разтваря се лесно във вода без остатък. Не съдържа примеси и хлор. Не се разпрашава. YaraVita REXOLIN Ca 10 е напълно разтворим във вода. При фертигация и хидропоника се ползва по направената рецептура за съответната култура. Стабилен при рН 5-10. Разтворимост във вода 800 г/л при 20 градуса Целзий. YaraVita REXOLIN Ca 10 е смесим с повечето торове и препарати за РЗ. Не се смесва с продукти съдържащи - Fe, Zn, Cu и Mn.

Недостига на калций се проявява най-често при растения отглеждани на кисели почви, почви с високо съдържание на калий, магнезий и натрий. Недостига на бор и желязо, водят до индуциран недостиг на калций, защото са необходими за траспорта и абсорбцията на калция.

Калциевият пектат има най-важна роля при заздравяване на растителната клетка и за регулиране на пропускливостта. Заради големите потребности от калций на младите тъкани, в резултат на производството на много нови клетки, симптомите на недостиг се проявяват първо по младите листа и леторасти. Калцият не може да се реутилизира от растението и да се придвижи от старите към младите тъкани. Съдържанието на калций в клетките е много важно за чувствителността на растенията на бактериални и гъбни болести. Калцият осигурява стабилност на хлоропластите и митохондриите. По време на образуването и нарастването на плодовете калцият подобрява качеството на плодовете, подобрява съхраняемостта и транспортабилността им. Калцият подобрява оцветяването на плодовете и качеството на кожицата им, прави ги по-сочни, плътни и твърди. Калциевото торене предпазва от повредите вътрешни и външни некрози, тъмни петна, горчиви ядки, преждевременно узряване на плодовете, напукване на плодовете и кореноплодите, върхово гниене, слънчеви пригори, мокри петна, кухи стъбла, черни корени, изсъхване на върховете на листата, черна сърцевина, меки и сухи плодове и други причинени от недостиг на калций. Калциевото торене намалява гниенето на плодовете. Недостига на калций води до преждевременно узряване на плодовете, те стават по-меки и по-сухи, намалява се съхраняемостта им. Калциевото торене ограничава нападението от нематоди и други почвени неприятели.

Подходящи фази за приложение на YaraVita REXOLIN Ca 10 са във началните фази от вегетативното развитие на земеделските култури и в генеративните фази на образуване, нарастване и зреене на плодовете.

Листно торене:

Концентрация при листно приложение - 0,1 %. Норма на торене семкови овощни култури (ябълки и круши) - 100 г/дка, костилкови овощни култури - 80 г/дка, лозя - 100 г/дка, зеленчуци - 50-80 г/дка. При нужда може да се повтори след 14 дни. Не се прилага по време на цъфтеж. Пръсканията се прекратяват един месец преди прибиране на реколтата. Работен разтвор 20-100 л/дка вода.

Почвено торене (с фертигация, напръскване с пръскачки на повърхността на почвата, във вид на микрогранули приложен на ръка или с подходяща техника):

Почвено торене 1-10 кг/дка.

Особено чувствителни са земеделските култури:

- Зеленчуци (домати, краставици и др.);

- Овощни култури (ябълки, круши, праскови, кайсии, череши, сливи и др.);

- Ягоди, малини, къпини и боровинки;

- Лозя;

- Бобови култури (грах и др.);

- Зелеви (зеле, карфиол и др.);

- Кореноплоди (моркови и др.);

- Лукови култури (лук и др.);

- Листни зеленчуци и подправки (салата, целина и др.);

- Зърнени култури (ечемик);

- Царевица;

- Фъстъци;

- Памук;

- Цвекло.

Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване.

Срок на годност: 3 години след датата на производство.

Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката.

Производител: Nouryon Functional Chemicals.

 

K+S KALI GmbH

AGROLOGICAL DYNAMICS PROSERPINA SL

ICL Fertilizers
 
   

YaraVita | КВС Агро България YaraVita | КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България