YaraVita REXOLIN D 12 (YaraTera REXOLIN D 12)

 
 
 

Хелатен железен тор за профилактика и лечение на недостиг на желязо. ЕО тор.

 
26 лв / кг
Цените са без ДДС.
 

Брошура


Сертификат


Лист за безопасност

 
 
 
 

YaraVita REXOLIN D 12

Съдържание:

Желязо (Fe) - 12 % - DTPA

ЕО тор.

YaraVita REXOLIN D12 е висококачествен, хелатиран, стабилен,  железен тор за профилактика и лечение на недостиг на желязо в почвата и растенията. Напълно хелатиран. Стабилен при pH от 1,5 до 7,5. Разтворимост във вода 110 г/л при 20 градуса Целзий. Не съдържа примеси и хлор. Напълно е разтворим във вода. Не се разпрашава. Продукта е във формата на кристали. За почвено и листно приложение, с фертигация и при хидропоника. При хидропоника и фертигация се ползва според изготвената рецептура за съответната култура. YaraVita REXOLIN D12 е смесим с повечето торове и препарати за РЗ. Не смесвайте с продукти съдържащи мед и цинк.

Листно приложение:

Концентрация при листно приложение - 0,1 %. Норма - 60-120 г/дка. С работен разтвор от 20-100 л/дка вода. Може да се повтори през интервал от 7-14 дни.

Почвено приложение с фертигация:

*Почвено приложение при полски култури 100-300 г/дка, овощни култури - 100-300 г/дка

*Това е примерна норма на торене, за конкретна съобразена с вашите условия се свържете с нашите специалисти.

Желязото е важно за фотосинтезата. Желязото е ключов хранителен елемент за много функции в растението, като дишането и растителният метаболизъм. Желязото е важно за формирането на хлорофила и е активатор на няколко биохимични процеса, участва в транспорта на енергия в растението, азот фиксацията, градивна единица е на ензими и протеини. 

Недостига на желязо се проявява най-често при растения отглеждани на алкални и карбонатни почви. Желязото е в антагонистични отношения с калцият, мангана, цинка и медта. Ниските нива на калий в почвата може да засилят ефекта от недостига на желязо.

Симптомите на железен дефицит са междужилкова хлороза по младите тъкани, резултат от невъзможността на растението да произвежда хлорофил. Листата първо стават светло зелени, после жълти, бели и изсъхват. Намалява се производството на нови плододаващи клонки. Плодовете стават дребни, нестандартни, вдървесинени, с лош вкус и без аромат. Отмиране на новият растеж. Растенията се вджуджават.

Култури чувствителни на недостиг на желязо:

- Зеленчуци (домати, пипер, краставици и др.);

- Ягоди, малини и къпини;

- Боровинки;

-Овощни култури (ябълки, круши, сливи, череши, праскови, кайсии, лимони, портокали, мандарини и др.);

- Лозя;

- Цветя (рози и др.);

- Бобови (фасул и др.).

Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване.

Срок на годност: 3 години след датата на производство.

Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката.

Производител: Nouryon Functional Chemicals.

 

K+S KALI GmbH

AGROLOGICAL DYNAMICS PROSERPINA SL

ICL Fertilizers
 
   

YaraVita | КВС Агро България YaraVita | КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България