YaraBela EXTRAN 26![]() Висококачествен азотен нитратен тор. Подходящ за азотно подхранване на различни култури, включително зърнено-житни. ЕО Тор. Цените са без ДДС. ![]() Сертификат ![]() Лист за безопасност |
YaraBela EXTRAN 26 е висококачествен гранулиран тор за почвено приложение. ЕО тор произведен от YARA. Той е разработен на базата на калциев амониев нитрат. Подходящ е за азотно подхранване на много култури. Азота е в нитратна и в амониева форма. Съдържа азот, магнезий, сяра и калций. Калцият е във формата на калциев карбонат. YaraBela EXTRAN 26 е висококачествен и работещ азотен тор за пролетно подхранване есенниците. Технологията на производство и качеството на гранулата му го правят по-различен от останалите торови продукти. Гранулите му са по-здрави и по-тежки, не се разпрашават, не замърсяват техниката и въздуха, който дишат механизаторите. Гранулите са идеални за приложение със съвременна техника, могат да се разпределят равномерно на разстояние над 36 м. YARA BELA EXTRAN 26 осигурява продължително хранене и енергия за растенията. Съдържание: Азот (N) - 26 % Нитратен азот (NO3) - 13 % Амониев азот (NH4) - 13 % Магнезиев сулфат (MgSO4) - 0.8 % Калций (CaO) - 8 % Азотът е най-важният хранителен елемент за получаване на висок добив от пшеницата. Правилното торене с азот ще даде на растенията възможност да образуват по-бързо повече и по-големи листа и леторасти. Недостига на азот намалява броят на потенциалните класове в растението. Оцеляването на леторастите/братята е свързано не само с общото количество на азотното торене, но и с времето и броят на приложенията. Когато посева има по-малкък от желаният брой братя, във фаза братене-вретенене се прилага по-голяма ранна норма на азотно торене (Zadoks 25-30), с цел да увеличим броят на стъблата и потенциалният брой на класовете при жътва. Азотът подобрява общото развите на рапицата и добива. Азота е много важен за производството на хлорофила и фотосинтезата. Азота е нужен за синтеза на аминокиселини, протеини и витамини в растението. Недостига на азот при рапицата води до намален растеж, по-дребни листа, бледо зелени или жълтеникави листа. Посева изглежда по-рядък от нормалното. Цъфтежа намалява. По най-старите листа се появава оранжево-жълти отенъци. Повредите започват ранна пролет/есен. Късните симптоми са по-дребни шушулки. Недостига на азот се влошава от ниско, високо рН на почвата, песъчливи, леки почви, с ниско съдържание на органично вещество, засушаване и преовлажняване, наличие на повече неминерализирани растителни остатъци и бързо растяща култура. Азотът е елементът, който най-силно ограничава добива от сорго. Азота е много важен за растежа и формирането на добива. Недостигът на азот води до загуба на добив на зърно, намаляване на сухото вещество и общите протеини в соргото. Липсата на азот прави соргото за фураж грубо и некачествено като храна за животните. Нуждите от азот са по-високи при голямо количество растителни остатъци и при технологии с минимални обработки. При недостиг на азот растенията стават светло зелени. Повредата започва с хлороза от върховете на листата, растяща успоредно на централният проводящ съд и по-късно преминава в некроза. Азотът е незаменим за развитието на листата и растежа на царевицата. Младите растения стават бледи жълто-зелени с тънки стъбла. При по-големите растения се появява "V" образно пожълтяване на краищата на листата. Първите симптоми се получават по по-старите листа. Недостигът на азот по време на формиране на листата намалява добива. Недостигът на азот по време на наливане на зърното води до по-ниско качество на зърното и ниско съдържание на протеини. Азотът е незаменим хранителен елемент за нормален растеж и продуктивност на слънчогледа. Азота влиза в състава на всички аминокиселини, те изграждат белтъчините, а те клетките. Азота е важен за фотосинтезата, продуктивният растеж и добива. При недостиг на азот пожълтяват по-старите листа. Слънчогледовото растение е по-дребно и светло зелено до жълто на цвят. При сериозен недостиг на азот растенията се вджуджават, листата стават тесни и имат некрози по краищата. Най-често проблема се появява при леки почви, засушаване, преовлажняване и при наличие на много растителни остатъци от предходната култура. При недостиг на сяра азота не може да се усвоява пълноценно от растенията и симптомите на недостиг са подобни. *Примерни норми на приложение: *Това са примерни норми на торене, за конкретни съобразени с вашите условия се свържете с нашите специалисти. Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване. Срок на годност: 3 години след датата на производство. Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката. Производител: Yara Italia Ravenna. |