Актуално

 

COLOSAL Колосал

COLOSAL е течен тор съдържащ комплексирана мед. ЕО тор. Подходящ за екологичното земеделие. Доставя на растенията органична мед, която се...
11,90 лв/л - 10 литра без ДДС

YaraMila SPRINTER

Тор с високо съдържание на азот и калий. Подходящ и за култури чувствителни на хлор....
1140 лв/тон без ДДС

YaraTera KRISTAFLEX Azur 20-6-10 / КРИСТАФЛЕКС Лазур

YaraTera KRISTAFLEX Azur 20-6-10 (КРИСТАФЛЕКС Лазур) с високо съдържание на азот, за растеж и за развитие на вегетативните органи, 100 %...
2220 лв/тон без ДДС

RESOURCE INTENSE Интенс

Resource Intense e течен тор, разработен на базата на екстракт от водорасли. Подходящ за употреба в екологичното земеделие....
10,90 лв/л - 20 литра без ДДС

CONTENT Кънтент

CONTENT е течен тор съдържащ аминокиселини с растителен произход. Подходящ е за екологичното земеделие....
10,90 лв/л - 10 литра без ДДС

YaraTera KRISTAFLEX 12-32-11 / КРИСТАФЛЕКС Жълт

YaraTera KRISTAFLEX Yellow 12-32-11 (КРИСТАФЛЕКС Жълт) е стартиращ водоразтворим комплексен тор, подходящ за фертигация и хидропоника. Има...
3300 лв/тон без ДДС

YaraTera KRISTAFLEX Grey 14-5-28 / КРИСТАФЛЕКС Сив

YaraTera KRISTAFLEX Grey 14-5-28 (КРИСТАФЛЕКС Сив) е 100 % водоразтворим комплексен тор, подходящ за фертигация и хидропоника. Има високо...
2320 лв/т без ДДС

ANIMATE Анимейт

ANIMATE е течен тор, подходящ за екологичното земеделие, съдържа аминокиселини и микроелементи. Подходящ е за листно и капково приложение и...
4,20 лв/л - 20 литра без ДДС

YaraMila TRIPLE

Балансирана формула подходяща за всички нечувствителни на хлор култури....
1080 лв/тон без ДДС

YaraVita THIOTRAC 300

Високо концентриран течен листен тор, напълно формулиран, съдържащ разтворими и усвоими за растенията сяра и азот. С бързо и удължено...
8,10 лв/л без ДДС

 

 

Каним ви на БАТА 2021 г. Първото професионално публично събитие, след началото на епидемията от ковид. Ще бъде на открито, ще се спазват всички мерки за безопасност. След повече от година ограничения, ще можем да поговорим отново и да покажем новостите в земеделието - с повече грижа за здравето на природата.

Грижи за земеделските култури през месец юни 2021 г.

Есенници (рапица, пшеница, ечемик, бобови и други култури).

Листното подхранване на полските култури е с ниска себестойност, но с голяма тежест за крайният резулат. 

Листното торене с YaraVita Safe N 300 е важно за наливането на зърното в класа. Този листен тор е така формулиран, че след като изсъхне върху листа не се отмива от дъждовете, което е важно защото продължава да храни растенията и подпомага с ефекта си на прилепител действието на препаратите за растителна защита. Дозата на приложение е 500-600 мл/дка.

*Листно торене на есенници (пшеница, ечемик и рапица)

Култура

Фаза

Продукт

Норма

Пшеница

До края на млечният стадий на зърното

YaraVita THIOTRAC 300

или

YaraVita SAFE N 300

300-500 мл/дка

Пшеница и ечемик Изкласяване Кънтент 100-200 мл/дка

Торене на  многогодишните бобови култури и на едногодишните бобови култури (есенници). Правилният подбор на продукт за хранене на растенията, е важен елемент от технологията, за постигане на опазващи природните ресурси и икономически ефективни за земеделците резултати. Недостига на някой хранителни елементи (бор, калций, молибден, мед, желязо, калий, сяра, манган и мед) затрудняват или спират азот-фиксацията от азот фиксиращите бактерии. Листното торене е ефективен метод, за набавяне на необходимите микроелементи на растенията. Листното торене трябва да се прилага при подходящи климатични условия.

*Листно торене на бобовите култури.

Култура

Фаза

Продукт

Норма

Люцерна и детелина

При наличие на достатъчно листна маса и след откос 

YaraVita SAFE N 300

500-1000 мл/дка

Люцерна и детелина

При наличие на достатъчно листна маса за пръскане. При нужда повтаряйте през интервали от 10-14 дни, до един месец преди коситбата. Не се пръска 30 дена преди прибирането на реколтата.

YaraVita BRASSITREL PRO

100-400 мл/дка

Бобови култури - грах и др.

Начало на цъфтеж, край на цъфтеж. Не се пръска в интензивен цъфтеж.

YaraVita MANTRAC PRO

50-100 мл/дка

Бобови култури - грах и др.

При наличие на достатъчно вегетативна маса, при нужда повторение след 10-14 дни. Не се пръска в интензивен цъфтеж. При соя може да се пръска и в пълен цъфтеж.

YaraVita UNIVERSAL BIO

200-500 мл/дка

Бобови култури - грах и др.

Начало на цъфтеж. Повтаряне при формиране на шушулките. 

YaraVita SAFE N 300

500-1000 мл/дка

Бобови култури - грах и др. Начало на цъфтеж. Повтаряне при формиране на шушулките. Кънтент 100-200 мл/дка
Бобови култури - грах и др. Начало на цъфтеж. Интенс 100-200 мл/дка
Бобови култури - грах и др. Начало на цъфтеж. ЮСБ 20-20 100-150 мл/дка

Пролетници – слънчоглед, царевица, сорго, ориз и други.

Листно торене на пролетните култури. 

За да ускорим доброто вкореняване и развитие на царевицата е добре да напръскаме с YaraVita ZEATREL - 200-500 мл/дка. В този листен тор са вложени много модерни технологии, които го правят много ефективен и удобен за приложение. Съдържа много фосфор, напълно усвоим за листата на растенията и достатъчно цинк, магнезий и калий. Фосфорът е трудно усвоим за царевицата, затова е важно е да го набавим навреме на растенията. Цинкът е важен за синтеза на хормоните на растежа при царевицата, магнезият за фотосинтезата, растежа на корените и усвояването на фосфора, калият прави растенията по-устойчиви на нападения от нематоди и смучещи неприятели. Резултата от приложението на този листен тор е здрави и силни растения, по-устойчиви на болести и неприятели, с по-добър потенциал за постигане на висок добив от зърно. 

Потребностите на слънчогледа от микроелементи, може да бъдат задоволени с листно приложение на YaraVita BRASSITREL PRO  в доза 200-300 мл/дка. YaraVita BRASSITREL PRO съдържа всичко необходимо за слънчогледа в този момент от развитието му - азот, магнезий, бор, манган и молибден. При полета с история на дефицит на бор е необходимо и второ пръскане след една две седмици с YaraVita BORTRAC 150 - 100 мл/дка. На кисели почви e добре към разтвора да се добави и YaraVita MOLYTRAC 250 - 20 мл/дка. Борът е нужен за здравината на стъблото, за да не поляга слънчогледа и да не се пречупват питите му, а молибдена за усвояване на азота и опрашването на цветовете. 

Време е за подготовка за азотното подхранване и листното торене на оризовите растения. Най-подходящите и покриващи всички нужди на ориза са комбинираните листни торове: YaraVita ZEATREL - 200-400 мл/дка, YaraVita GRAMITREL и YaraVita ZINTRAC 700 - 100 мл/дка. Продукта за азотно подхранване на ориза, отговарящ на всички изисквания е YaraVera AMIDAS, съдържа азот с удължено действие и сяра. Двата елемента са много важни за фотосинтезата, синтеза на аминокиселини, протеини, растежа и добива от ориз. Нормата на торене с YaraVera AMIDAS е 20-30 кг/дка.

Овощни култури - лозя, ябълки, круши, дюли, праскови, кайсии, сливи, малини, къпини, френско грозде, касис, арония, бадеми и други. 

Правилното и съобразено листно торене е много важно за добрите резултати при отглеждането на овощни култури. С помощта на нашите специалисти може да намерите най- подходящите и най-успешни за вас продукти, които ще ви донесат по-високи добиви и по-добра печалба от производството ви. YaraVita FRUTREL стимулира образуването на цветовете и нарастването на плодовете, подобрява качеството. Предпазва интензивните култури от недостиг на фосфор, калций, магнезий, бор и цинк. Фосфорът е важен за ранният растеж, за вкореняването, за производството на голям брой завръзи, достатъчно плодове с добър размер и оцветяване. Калцият е необходим, за да се осигури ранното развитие на листата и на цялата корона на дървото. Достатъчното калциево хранене е добра основа за високи добиви. Калцият играе съществена роля в подобряване на качеството на плодовете. Те стават по-стегнати, без вътрешни и външни некрози и гниене. Калцият и фосфорът увеличават размерът на плодовете. Магнезият подсигурява добра фотосинтеза, поддържа продуктивният растеж и здравото задържане на плодовете за дървото. Магнезият подобрява оцветяването на плодовете. Борът е особено важен за цъфтежа, за увеличаване на броят на цветовете и за формирането на завръзи. Борът активно стимулира усвояването на калцият, ето защо подпомага намаляването на повреди от недостиг на калций по плодовете. Цинка също е важен за развитието на пъпките, цъфтежа и подпомага за усвояването на калцият, подобрява оцветяването на плодовете и увеличава размерът им. Ако държите на прецизността, нашите специалисти, могат да ви съдействат да направите листни проби и да изберете най-печелившото за вас решение. За поддържане на доброто здравословно състояние на дърветата е много полезно пръскането с комбинацията от ЮСБ 20-20 и Колосал. Биологичен метод за по-здрави земеделски култури.

*Листно торене на овощните култури.

Култура

Фаза

Продукт

Норма

Семкови овощни култури:

Ябълки, круши, дюли и др.

Образуване на плод

YaraVita FRUTREL

200-500 мл/дка

Семкови овощни култури: ябълки, круши и др.

Няколко третирания през период от 10-14 дни във фаза от образуване на плодове до 1 седмица преди прибиране на реколтата. 

YaraVita STOPIT

500 мл/дка

Семкови овощни култури: ябълки, круши и др.

Образуване на плод

YaraVita BIOTRAC

300 мл/дка

Семкови овощни култури: ябълки, круши и др.

След образуване на плод няколко приложения

YaraVita FRUTREL

500 мл/дка

Семкови овощни култури: ябълки, круши и др.

Образуване на плод

YaraVita BORTRAC 150

100-200 мл/дка

Семкови овощни култури: ябълки и др.

Образуване и нарастване на плодовете

Анимейт

150-300 мл/дка

Семкови овощни култури: ябълки и др.

 

Образуване на плод

Интенс 100-200 мл/дка

Костилкови овощни култури:

Череши, нектарини, сливи,

праскови и кайсии.

Образуване на плод

YaraVita FRUTREL

200-500 мл/дка

Костилкови овощни култури: Череши, нектарини, праскови, сливи и кайсии.

След образуване на плодовете няколко приложения

YaraVita ZEATREL

500 мл/дка

Костилкови овощни култури: Череши, нектарини, сливи, праскови и кайсии.

Две приложения направени 4 седмици и 2 седмици преди беритбата на плодовете.

YaraVita STOPIT

500 мл/дка

Костилкови овощни култури:

Череши, нектарини, сливи,

праскови и кайсии

Образуване на плод

YaraVita BORTRAC 150

100-200 мл/дка

Костилкови овощни култури:

Череши, нектарини, сливи,

праскови и кайсии

Образуване на плод

YaraVita BIOTRAC

300 мл/дка

Костилкови овощни: череши, нектарини и др.

Образуване и нарастване на плодовете

Анимейт

150-300 мл/дка

Костилкови овощни: череши и др.

След беритбата на плодовете

Интенс

100-200 мл/дка

Ягоди, къпини, боровинки, арония, малини, френско и цариградско грозде

През вегетационния период. Не пръскайте по време на цъфтеж!

Колосал

150-250 мл/дка

Горски плодове:

Ягоди 

След образуване на плодовете. 2-4 повторения, през интервали от 10-14 дни

YaraVita ZEATREL

500 мл/дка

Лозя - винени и десертни

Реса, цъфтеж и нарастване на зърната на гроздето

YaraVita FRUTREL

300-500 мл/дка

Лозя - винени и десертни

Видими цветни пъпки, разделяне на цветните пъпки, залагане на плодовете и ранно зреене (спиране един месец преди бране) 

YaraVita ZEATREL

300-500 мл/дка

Лозя - винени и десертни

Две предцъфтежни пръскания, през интервал от 10-14 дни. При нужда още 1-2 приложения, през интервал от 10-14 дни, във фаза образуване на зърната на гроздовете и начало на зреене. 

YaraVita BRASSITREL PRO 100-300 мл/дка

Лозя - винени и десертни

1 - 2 приложения предцъфтежно, през интервал от 10-14 дни. Още 1-2 приложения, във фаза от залагане на плода до нарастване на гроздовете.

YaraVita SAFE N 300 500-1000 мл/дка

Лозя - винени и десертни

Фаза: от ранно развитие на леторастите до напреднало развитие на леторастите.

YaraVita GRAMITREL 100-200 мл/дка

Лозя - винени и десертни

Няколко приложения във фаза от залагане на гроздовете до начало на зреенето през период от 10-14 дни. 

YaraVita STOPIT

700 мл/дка

Киви

От образуване на завръзи до 1 месец преди беритбата

YaraVita FRUTREL

200-500 мл/дка

 Картофи

Добрата реализация на картофите зависи от тяхното качество и вкусови качества. За да е успешно производството е важен и високият добив. Големината, формата и оцветяването на клубените, стандартният им вид отговарящ на сортовите характеристики са изключително важни, както за картофите за свежа консумация, преработка или за семена. Всички показатели, като съдържание на сухо вещество, вътрешни повреди, ниско съдържание на захари, качества за преработка са важни за консуматорите и преработвателите. За да имате добър резултат от торенето е важно да ползвате торове с качествени, стандартни гранули, с добро качество и еднакъв размер. Защото само при 10 % неравномерно разпределение на торовете, вече сте загубили 300 кг/дка от добива. Затова е абсолютно недопустимо да се ползват смесени торове и такива с некачествени гранули и разпрашаване. За предпочитане е да се направи разпръснато приложение на торовете върху цялата площ, но когато се налага да торим в ленти трябва да осигурим при леки почви поне 10 см разстояние между тора и семената, а при тежки почви - 7 см. За основно торене на картофи и на всички зеленчуци е подходяща комбинацията от 20-60 кг/дка YaraMila COMPLEX и 20-40 кг/дка YaraLiva TROPICOTE. За да намалите нападението от болести и за да подобрите качеството на продукцията, може да торите листно на всеки 14 дена с YaraVita FRUTREL - 100-300 мл/дка. 

*Листно торене на картофи.

Начало на цъфтеж .

YaraVita FRUTREL

200-500 мл/дка

Фаза нарастване на клубените. 

YaraVita THIOTRAC 300

или

YaraVita SAFE N 300

500 мл/дка

Фаза нарастване на клубените

ЮСБ 20-20 

и

Колосал

150 мл/дка

и

150 мл/дка

Лук, чесън и праз -  отглеждани в оранжерии и на открито. Най-подходящите торове за предсеитбено торене на луковите култури са торовете YaraMila (YaraMila COMPEX, YaraMila TIGER, YaraMila SPRINTER, YaraMila CROPCARE). Азота и калият са фундаментални за получавене на висок добив и качество от луковите култури. Фосфорът е критичен за ранният растеж и за развитието на корените. Фосфорът намалява загубите на тегло от луковиците по време на съхранение и от загуби причинени от болести. Калцият е необходим, за да се осигури мощно развитие на листата, корените и главата на луковите. Добрият баланс между калциевото и азотното торене на луковите, прави листата здрави и устойчиви на болести. Калцият е изключително важен за сухото вещество на луковиците, твърдостта и здравината им, дълготрайността на съхранението им с минимални загуби. Магнезият повишава устойчивостта на съхранение на луковиците на луковите. Сярата подобрява аромата, размера и теглото на главите. Сярата подобрява здравината и цвета на кожицата. Борът подобрява усвояването на калцият, здравината и качеството на луковицата. Медта прави кожицата по-здрава и стимулира развитието на люспите в главата на лука. Цинкът има силно влияние върху покълването и растежа на луковите. Недостигът на цинк води до забавяне на образуването на луковиците и ги прави нетрайни при съхранение. Молибдена е важен за усвояването на азота. След поникването на луковите култури и наличие на достатъчно листна маса е добре да направим листно торене с подходящи торове. Време е да подготвим и подхранването с комплексни азотни торове (YaraVera AMIDAS, YaraBela SULFAN, YaraLiva TROPICOTE, YaraLiva NITRABOR). Комбинацията от два биологични продукта ЮСБ 20-20 и Колосал допринася за здрави растения, може да се прилага, както листно, така и с капковото напояване.

*Листно торене на лук, чесън и праз.

Култура

Фаза

Продукт

Норма

Лук, чесън и праз

Начало на образуване на главата на лука и чесъна

При нужда повторение след 10-14 дни

YaraVita STOPIT

500-1000 мл/дка

Лук,

чесън и праз

При наличие на достатъчно листна маса

YaraVita UNIVERSAL BIO

250-500 мл/дка

Лук, чесън

и праз

При наличие на достатъчно листна маса, височина 15-20 см

YaraVita SAFE N 300

500-1000 мл/дка

Лук, чесън

и праз

При наличие на достатъчно листна маса

ЮСБ 20-20

и

Колосал

150 мл/дка

и

150 мл/дка

*Това са общи схеми за торене, с помощта на нашите специалисти ще намерите най-подходящата за вас. Дозите на приложение в таблиците са за самостоятелно приложение на продуктите. По-подробна информация може да намерите на етикетите на торовете. Ако искате да прилагате комбинация от торови продукти или да смесвате с препарати за растителна защита, свържете се с наш специалист или направете справка за смесимост и дози на сайта: www.tankmix.com.

Краставици. *Ако поливате и торите с капково напояване. Чрез торосмесителя внасяйте веднъж седмично YaraTera KRISTALON и YaraLiva CALCINIT по следната схема:

1 седмица YaraTera KRISTALON бял - 3-7 кг/дка.

2 седмица YaraTera KRISTALON син - 3-7 кг/дка.

3 седмица YaraLiva CALCINIT - 3-5 кг/дка.

4 седмица YaraTera KRISTALON бял 3-7 кг/дка.

В началните фази от развитието на краставиците е подходящо листно торене с YaraVita UNIVERSAL BIO - 200-300 мл/дка, а след образуване на завръзите с YaraVita FRUTREL в доза 200-300 мл/дка.

*Това са общи схеми за торене, с помощта на нашите специалисти ще намерите най-подходящата за вас. Дозите на приложение в таблиците са за самостоятелно приложение на продуктите. По-подробна информация може да намерите на етикетите на торовете. Ако искате да прилагате комбинация от торови продукти или да смесвате с препарати за растителна защита, свържете се с наш специалист или направете справка за смесимост и дози на сайта: www.tankmix.com.

Домати, пипер и патлажан - оранжерийно производство. Листното торене с YaraVita FRUTREL е много полезно мероприятие, което ни дава много предимства и ползи. Приложението на YaraVita FRUTREL повишава добива и подобрява качеството на плодовете. YaraVita FRUTREL стимулира цъфтежа, опрашването, подобрява здравината на плодовете, засилва устойчивостта им на болести и неприятели, прави ги по-вкусни, по-ароматни и по-добре оцветени, по-устойчиви на транспорт, удължава периода, в който можем да ги съхраняваме с добър търговски вид. YaraVita FRUTREL съдържа азот, фосфор, магнезий, бор, калций и цинк. Дозата му при листно приложение е 200-500 мл/дка. Ако растенията имат скрит недостиг на калций или симптоми, като върхово гниене, периферни и вътрешни некрози по плодовете, листата, стъблата и корените, трябва да приложите листно YaraVita STOPIT - 200-500 мл/дка. *Ако поливате гравитачно. Подхранвайте веднъж седмично лехите преди поливката с YaraMila COMPLEX - 3-6 кг/дка. През седмица подхранвайте с YaraLiva NITRABOR (YaraLiva TROPICOTE) - 3-4 кг/дка. *Ако поливате и торите с капковото напояване:.За да задоволите нуждите на зеленчуковите растения от основни, секундерни, микроелементи и органично вещество, веднъж седмично чрез торосмесителя внасяйте YaraTera KRISTALON и YaraLiva CALCINIT  по следната схема:

1 седмица - YaraTera KRISTALON жълт - 3-6 кг/дка .

2 седмица - YaraTera KRISTALON син - 3-6 кг/дка.

3 седмица - YaraTera KRISTALON бял - 3-6 кг/дка.

4 седмица (в началото) - YaraTera KRISTALON бял - 3-6 кг/дка.

4 седмица (в края) - YaraLiva CALCINIT - 3-5 кг/дка.

Забележка: YaraTera KRISTALON и YaraLiva CALCINIT не се смесват. Ако трябва да ги приложите в един ден, след внасянето на първият продукт, промийте системата с вода.

*Това са общи схеми за торене, с помощта на нашите специалисти ще намерите най-подходящата за вас. Дозите на приложение в таблиците са за самостоятелно приложение на продуктите. По-подробна информация може да намерите на етикетите на торовете. Ако искате да прилагате комбинация от торови продукти или да смесвате с препарати за растителна защита, свържете се с наш специалист или направете справка за смесимост и дози на сайта: www.tankmix.com.

Зеле, броколи, карфиол, салати, спанак, магданоз, копър, джоджен, босилек, мента, репички, репи, захарно цвекло, кръмно цвекло, салатно цвекло, тиквички, аспарагус, пащърнак, моркови и др. За основно торене на всички зеленчуци е подходяща комбинацията от 20-60 кг/дка YaraMila COMPLEX и 20-40 кг/дка YaraLiva TROPICOTE. За да намалите нападението от болести и за да подобрите качеството на продукцията, може да торите листно на всеки 14 дена с YaraVita FRUTREL - 100-300 мл/дка. За поддържане на доброто здравословно състояние на дърветата е много полезно пръскането с комбинацията от ЮСБ 20-20 и Колосал. Биологичен метод за по-здрави земеделски култури.

*Листно торене на зелеви култури, картофи, тиквички, салати, спанак, листни подправки, репички, моркови и аспержи.

Култура

Фаза

Продукт

Норма

Целина, магданоз и други листни подправки

При наличие на достатъчно

листна маса, в началните етапи

от развитието им

YaraVita STOPIT

200-500 мл/дка

Зелеви култури - главесто,

китайско и брюкселско зеле, карфиол, броколи, калабрезе

и др.

4-6 листа, до три приложения през 10 - 14 дни. 

YaraVita BIOTRAC

100-300 мл/дка

Ряпа

Височина 10-15 см

YaraVita COPTRAC 500

20-50

мл/дка

Моркови и пащърнак

Височина 15 см

YaraVita BRASSITREL PRO

100-300 мл/дка

Моркови

10-15 см височина

YaraVita COPTRAC 500

20-50 

мл/дка

Моркови

Височина 15 см, може да направите три приложения през 10 - 14 дни. 

YaraVita BIOTRAC

100-300 мл/дка

Моркови и пащърнак

4-6 лист

YaraVita BORTRAC 150

300 мл/дка

Моркови и пащърнак

Височина 15 см

YaraVita MOLYTRAC 250 

20-25

мл/дка

Моркови и пащърнак

4-6 листа

YaraVita ZINTRAC 700

50 мл/дка

Моркови и пащърнак

10 см височина, при нужда повторение след 10-14 дни

YaraVita FRUTREL

200-500 мл/дка

Моркови и пащърнак

Наличие на достатъчно листна маса, височина 15 см

YaraVita SAFE N 300

500-1500 мл/дка

Моркови и пащърнак

Височина 10 см, при нужда повторение след 10-14 дни

YaraVita FRUTREL

200-500

мл/дка

Моркови и пащърнак

Височина 10-15 см

YaraVita STOPIT

500

мл/дка

Моркови и пащърнак

Височина 15 см. При нужда повторение след 10-14 дни.

YaraVita MANTRAC PRO

50-100 мл/дка

Салатно, кръмно и захарно цвекло

4-6 лист

YaraVita BORTRAC 150

300

мл/дка

Цвекло

4-10 лист

YaraVita COPTRAC 500

50 мл/дка

Цвекло кръмно и захарно

4-6 лист. При нужда повторение след 10-14 дни.

YaraVita MANTRAC PRO

50-100 мл/дка

Фуражно и захарно цвекло

Рано през вегетацията, 4-6-ти лист. При нужда повторение през 10-14 дни.

YaraVita BRASSITREL PRO

200-400 мл/дка

Аспержи

Вегетативен растеж

YaraVita BORTRAC 150

200-300 мл/дка

Аспержи

Наличие на достатъчно листна маса. 

YaraVita MANTRAC PRO

50-100 мл/дка

Аспержи

При достатъчно листна маса, през 10-14 дни до момента на  стареене на листа. 

YaraVita BIOTRAC

100-300 мл/дка

Аспержи

1-2 пъти през вегетацията, през интервал от 10-14 дни.

YaraVita BRASSITREL PRO

200-300мл/дка

Тиквички

От фаза 4-ти лист, през интервал от 10-14 дни

YaraVita BORTRAC 150

100-200 мл/дка

Тиквички

Начало на вегетацията, 4-6 - ти  лист. При нужда повторение след 10-14 дни.

YaraVita BRASSITREL PRO

200-300 мл/дка

Тиквички

4-6 лист. При нужда повторение след 10-14 дни.

YaraVita MANTRAC PRO

50-100 мл/дка

Тиквови култури (тиквички, краставици) полско производство

4-6 лист. През интервал от 10 до 14 дни.

YaraVita BIOTRAC

100-300 мл/дка

Оранжерийни култури

Вижте еквивалентната култура за отглеждане на полето за периода на приложение.

YaraVita BIOTRAC

Макс. конц. 0,3 л/100 л вода. Вода 100 л / дка макс.

*Това са общи схеми за торене, с помощта на нашите специалисти ще намерите най-подходящата за вас. Дозите на приложение в таблиците са за самостоятелно приложение на продуктите. По-подробна информация може да намерите на етикетите на торовете. Ако искате да прилагате комбинация от торови продукти или да смесвате с препарати за растителна защита, свържете се с наш специалист или направете справка за смесимост и дози на сайта: www.tankmix.com.

Тревни площи и голф игрища

Тревният килим има нужда от поне 12 хранителни елемента, за да се развива добре и да радва любителите на спорта голф. Недостига дори на един хранителен елемент ще доведе до повреди по растенията и лош вид на голф игрището. Торовете YaraMila са идеални за хранене на голф игрища. Торовете за почвено приложение YaraMila са произведени по уникална технология, гарантираща максималното усвояване на всички хранителни елементи. Ползването на торовете YaraMila намалява загубите на азот в сравнение с другите NPK и традиционните торове. YaraMila осигурява уникална комбинация от три форми на фосфора - полифосфати, ортофосфати и p-extend. Фосфора е лесно усвоим за растенията и осигурява храненето на растенията през цялата вегетация. Полифосфатите подобряват усвояването на важни за растенията микроелементи. Калият също е в лесноусвоима форма. Уникалната гранула YaraMila дава възможност за торене директно върху почвата, без заораване и без загуби. Торовете YaraMila подобряват усвояването от растенията на наличните микроелементи в почвата. Можем да прилагаме YaraMila според нуждите на растенията, в различни моменти от отглеждането им. Преди засяването на семената подгответе площта в градината, като наторите  с комплексният тор YaraMila COMPLEX - 5-10 кг/100 кв.м. Така ще получите красив, тъмно зелен тревен килим. За поддържане на вече създадени площи наторете с 2-3 кг/100 кв.м. YaraMila COMPLEX. Ако сте усвоили горски площи с кисели почви е добре към торенето да включите YaraLiva TROPICOTE - 2-3 кг/100 кв.м. 

За поддържане на доброто здравословно състояние на зелените площи, храстите, дърветата и цветята е много полезно пръскането с комбинацията от ЮСБ 20-20 и Колосал. Биологичен метод за по-здрави растения.

*Листно торене на зелените площи.

Фаза

Продукт

Норма

Начало на растеж.

YaraVita SAFE N 300

500-1000 мл/дка

1-3 пъти през вегетацията

ЮСБ 20-20

100-400 мл/дка

1-3 пъти през вегетацията Интенс 100-200 мл/дка
Няколко пъти през вегетацията Анимейт 200-300 мл/дка
Няколко пъти през вегетацията Кънтент 200-300 мл/дка
2-3 пъти през вегетацията Колосал 200-400 мл/дка

*Това са общи схеми за торене, с помощта на нашите специалисти ще намерите най-подходящата за вас. Дозите на приложение в таблиците са за самостоятелно приложение на продуктите. По-подробна информация може да намерите на етикетите на торовете. Ако искате да прилагате комбинация от торови продукти или да смесвате с препарати за растителна защита, свържете се с наш специалист или направете справка за смесимост и дози на сайта: www.tankmix.com. 

 

 

K+S KALI GmbH

AGROLOGICAL DYNAMICS PROSERPINA SL

ICL Fertilizers
 
   

Актуално | КВС Агро България Актуално | КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България